fbpx

Pereka membongkar rahsia logo PS5

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn

Subscribe to newsletter

Like us on Facebook

Proses Sony dihidupkan. Tetapi adakah teori peminat ini dapat bertahan?

Walau bagaimana pun anda merasakannya, logo Sony yang bukan khusus baru untuk PlayStation 5 pasti membuat orang bercakap. Terungkap minggu ini di CES 2020, logo baru (di atas) sangat luar biasa kerana kesamaannya dengan logo PS4, dan juga logo PS3 – menimbulkan reaksi yang luar biasa tetapi lucu dari komuniti reka bentuk.

Occam dan pisau cukurnya percaya bahawa ketika menyusun proses di sebalik logo PS5, mereka dapat menikmati teori tertentu tentang bagaimana ia berlaku:

Mereka tidak pasti sama ada itu karya mereka atau tidak – animasi kecil yang kemas ini menduga bahawa ‘5’ dalam logo PS 5 dibuat dengan menyalin, menampal, memutar dan membalik ‘P’. Kemudian menarik lengan di atas, kerana itu pasti lebih sedikit usaha daripada memukul Backspace dan menekan ‘5’.

Walaupun begitu, kita kadang-kadang mendapati diri kita berada dalam posisi di mana, kerana kekurangan fon yang tepat, kita harus bersama-sama menggunakan kepingan aneh dari beberapa watak lain, bukan?Mungkin Sony sedikit cuai dengan aset dalamannya, dan seseorang terpaksa membuat ‘5’ dari ‘P’.

Logo atas adalah logo yang dibuat dengan membalikkan ‘P’ dan menarik lengan untuk mengubahnya menjadi 5. Logo tengah adalah logo yang sebenarnya, dengan kelengkungan yang sedikit mod di sekitar bahagian tengah. Dan di bahagian bawah kami telah melapisi keduanya.

Terima artikel menarik seperti ini di inbox emel anda