fbpx

Reka bentuk iPhone yang boleh dilipat Apple mencetuskan kontroversi

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn

Subscribe to newsletter

Like us on Facebook

Semua orang menunggu Apple mengikuti jejak pesaingnya dan akhirnya mengumumkan reka bentuk telefon lipat. Menurut Jon Prosser, syarikat teknologi itu mungkin semakin dekat dengan prototaip baru-baru ini – tetapi, yang penting, reka bentuknya mungkin tidak mengandungi layar yang fleksibel.

Nampaknya, Apple sedang mengusahakan model terbaru yang mempunyai dua skrin terpisah yang disatukan sebagai satu skrin, lengkap dengan engsel. Walaupun Apple biasanya berada di puncak kelas untuk reka bentuk dan inovasi produknya, pengulas sudah mula memberikan komen mengenai idea itu.

Jon Prosser mempertahankan potensi reka bentuk Apple, “nampaknya mereka tidak hanya menyatukan dua telefon yang kelihatan terpisah ketika paparan dilanjutkan namun ia tetap kelihatan berterusan dan lancar “.

Apple ada mengemukakan paten pada bulan Mac yang menggariskan rancangan untuk “sistem dengan banyak peranti elektronik”, yang akan menyelesaikan masalah lipatan yang pasti terjadi di sepanjang layar yang fleksibel. Titik rujukan terdekat untuk peranti skrin ganda seperti ini adalah Surface Duo Microsoft yang akan datang tetapi adakah telefon bimbit Apple yang boleh dilipat cenderung melalui laluan ini? Pengguna Twitter lain mempersoalkan definisi peranti yang boleh dilipat dan bertanya: jika ia mempunyai dua skrin, apa yang membezakannya dengan telefon bimbit yang lain?

Jawapannya adalah telefon bimbit Apple terbaru ini merupakan telefon yang mempunyai engsel yang bermaksud telefon dengan skrin yang boleh dilipat. Selain itu, ia merangkumi prototaip iPhone dan skrin ganda LG G8X iaitu lipatan galaksi, galaxy z flip, royale flexpai, mate x, dan prototaip telefon TCL tersebut. perbezaan antara telefon bimbit lama dan telefon bimbit baru boleh dilipat adalah lipatan paparan.

Sama ada Apple menulis semula peraturan telefon yang boleh dilipat dengan rancangan yang dicadangkan, kami yakin ia tidak akan kelihatan seperti contoh yang dilontarkan pada suapan twitter Prosser, yang disatukan dengan kasar (kecuali tablet Westworld , tentu saja, yang pasti cemerlang). Selain itu, tidak ada yang boleh dikatakan Apple ketika ini tidak mengusahakan banyak penyelesaian untuk iPhone yang boleh dilipat, termasuk skrin yang fleksibel.

Reka bentuk konsep iPhone yang dapat dilipat ini mencetuskan imaginasi kita bulan lalu. Walaupun Apple berhati-hati untuk mengelakkan masalah lipatan skrin, kami berharap dapat melihat sesuatu yang menarik dari Apple sekiranya ia benar-benar mewujudkan telefon lipat yang canggih.

Terima artikel menarik seperti ini di inbox emel anda